Pasigaminti skanų rabarbarų pyragą nesunku

Daugelis yra kepę įvairius pyragus, tokius kaip su obuoliais, varške, uogiene ir panašiai. Tikriausiai daugelis turi savo standartinį pyrago receptą, kurį kepa dažnai ir apie kitus pyragus net negalvoja, nes dažniausiai mąsto, kad jis gali nesigauti, būti ne tokio skonio. Tačiau tie, kurie bijo kažką padaryti ne taip, turėtų pabandyti išsikepti nesudėtingą ir skanų rabarbarų pyragą. Jį sugadinti yra sunku ir dažniausiu atveju jis pavyksta puikiai. Jį rinktis taip pat patogu, nes jo ingredientai yra paprasti ir dažniausiai randami kiekvieno šaldytuve ar produktų lentynoje.

Kaip skaniam pyragui išsirinkti tinkamus rabarbarus?

Turbūt praeinant pro daržovių ir vaisių skyrius parduotuvėje, ne kartą esate matę, kad rabarbarai ne visada yra vienodi ir jų spalva skiriasi. Būtent renkantis pagal jų spalvą galima žinoti, koks panašiai bus jų skonis, o tiksliau – rūgštumas. Jeigu jums skanus rabarbarų pyragas asocijuojasi su daugiau saldomo, tuomet rabarbarus reikėtų rinktis kuo raudonesnius. Tokia spalva parodo, kad jie yra pakankamai sunokę ir saldūs. Tad tiems, kurie nemėgsta rūgštumo, jie bus kaip tik. O tie, kas pyragą nori išsikepti rūgštesnį, tuomet turėtų rinktis žalesnius rabarbarus. Jie dar nėra taip gerai sunokę, todėl savyje turi daugiau rūgštelės. Aišku, jeigu nenorite visiškai rūgštaus pyrago, tuomet žalesnius rabarbarus galite maišyti su didesniu kiekiu cukraus arba rinktis tam tikrą kiekį žalesnių ir raudonesnių rabarbarų ir juos maišyti tarpusavyje. Kiekvienas gali rinktis pagal save, nes skanus pyragas gali gautis tiek dedant daugiau rūgščių rabarbarų arba jų visai atsisakant.

Ko gali reikėti, jeigu noriu išsikepti skanų rabarbarų pyragą?

Kaip ir minėjome, skanus rabarbarų pyragas gali būti labai individualus dalykas, nes kiekvieno skonis yra skirtingas. Tačiau jeigu norite išsikepti nesudėtingą desertą, tuomet produktai bus patys paprasčiausi, tokie kaip kiaušiniai, miltai, kepimo milteliai, žiupsnelis druskos, cukraus, sviesto, vanilinio cukraus ir žinoma – rabarbarų. Kuo rabarbarų kiekis bus didesnis, tuo pyragas gausis drėgnesnis. Aišku, jeigu nenorite įprasto pyrago, tuomet galite improvizuoti ir papildomai rinktis varškę, obuolius ir kitokius ingredientus, kurie derės su rabarbarais. O jeigu sunku kažką sugalvoti, visada į pagalba galite pasitelkti internetą, ten atrasite tikrai nemažai skirtingų šio deserto variantų.

Rabarbarai ne tik skanu, bet ir sveika

Verta žinoti ir tai, kad rabarbarai gali būti ne tik skanus pyrago ingredientas, bet ir naudingas mūsų organizmui. Tikriausiai jis labiausiai vertinamas dėl nemažo kiekio vitamino C. Taip pat jis turi nemažai kalio ir magnio ir kitų naudingų medžiagų.